Meer over Betalen Londen
Groot-Brittannië doet niet mee met de euro. Zij hebben dus een eigen geldsysteem, de Pound Sterling. De bankbiljetten zijn van 5, 10, 20 en 50 pond. Muntsoorten zijn 1 penny, 2 penny, 5 penny, 20 penny en 50 penny. Ook 1 en 2 pond. Er mag onbeperkt geld mee naar het eiland worden genomen. Dat geldt ook voor cheques. Er zijn vele pinautomaten maar je kunt geld altijd omwisselen bij postkantoren, banken en wisselkantoren. Met de meest gangbare cheques kun je ook betalen in de betere restaurants, hotels en grote tankstations.
Huizenprijzen
U bent verliefd geworden op Londen. Dat zal niemand verbazen. Je wilt er zelfs wel gaan wonen. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Engeland, en zeker Londen is de moeite waard om daar een huis te kopen. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Stel dat je een huis koopt van rond de 100.000 pond zonder hypotheek dan moet de volgende kosten betalen. Opstalverzekering ongeveer 200 pond. Makelaarskosten ongeveer 900 pond. Kadaster tussen de 100 en 200 pond. Een gemiddelde prijs voor een huis in Engeland is ongeveer 213.000 pond. Dat is bijna 300.000 euro. Een gemiddelde prijs voor een huis in Londen is ongeveer 320.000 pond. Dat is ruim 400.000 euro.
Werkwijze in het kort
Makelaars in Engeland treden alleen op voor de verkoper. Is er een huis gevonden dan regelt deze makelaar de bezichtiging. Het regelen van een hypotheek moet al gebeuren voordat er een bod is uitgebracht door de koper. Hij heeft meteen al kosten namelijk die van de bouwtechnische keuring en van de taxatie. Krijgt de koper te horen van de bank dat de financiering rond is dan kan die een bod uitbrengen. Wil je geen onnodig risico lopen, neem dan altijd een adviseur. Deze is speciaal opgeleid in het begeleiden van kooptransacties. Het schriftelijk vastleggen van de koop wordt lang uitgesteld. Ondanks een overeenkomst kan de koper en verkoper er dan nog van afzien. De koopovereenkomst en de daadwerkelijke eigendomsoverdracht komen dan tegelijk. Dit systeem werkt zo omdat de verkoop van de eigen woning tegelijk is gekoppeld aan de koop van het nieuwe huis. Op deze manier heeft de verkoper nooit twee huizen. Een overbruggingskrediet in Londen is erg duur en erg ingewikkeld. Houdt daar zeker rekening mee! Een belangrijke zaak is de bouwtechnische keuring. Laat dat doen door een bouwkundig adviseur. Na een uitgebreide keuring krijg je een keuringsrapport. Deze is nodig bij je geldverstrekker.
Een auto meenemen
Je wilt graag je eigen auto meenemen natuurlijk. Je auto laten registreren in Engeland is erg duur! Wel is het zo dat je je verzekerings no claim daar kan worden voortgezet. De auto moet ook een keuring ondergaan. Wat ook erg kostbaar is, is dat je de snelheidsmeter moet laten vervangen door een snelheidsmeter die mijlen aangeeft in plaats van kilometers per uur. Ook moeten de koplampen worden omgebouwd. Totaal komen er dus heel wat kosten bij. Het meest eenvoudige is om je auto hier te verkopen en in Engeland een andere of nieuwe te kopen.